Biz Sizi Arayalım

divider

ANLAŞMALI BOŞANMADAN VAZGEÇİLEBİLİR Mİ?

separator

ANLAŞMALI BOŞANMADAN VAZGEÇİLEBİLİR Mİ?

/ 0 Comments /

Eşler, anlaşmalı boşanmanın şartlarını taşımaları halinde anlaşma yönündeki iradelerini belirleyecekleri anlaşmalı boşanma protokolü ile birlikte mahkemeye başvurarak anlaşmalı boşanma davası açabilirler.

Anlaşmalı boşanma davası şartları şunlardır;

  • Evliliğin En Az Bir Yıldır Sürmüş Olması
  • Tarafların Mahkemeye Anlaşmalı Boşanma İçin Başvurmuş Olması
  • Tarafların Mahkeme Huzurunda Boşanma İradesini Açıklamış Olmasıdır

Konuyla ilgili detayları anlaşmalı boşanma davası konulu yazımızı okuyabilirsiniz. Peki anlaşmalı boşanmaktan vazgeçmek mümkün müdür? Bu durumu boşanma süreci içindeki üç döneme göre yanıtlamak faydalı olacaktır:

DAVA AÇILMADAN ÖNCE

Boşanmak isteyen eşler, henüz dava açılmadan önce, bir boşanma avukatı ile çalışmaya başlayarak anlaşmalı boşanma protokolü hazırlamaktadırlar ve bu protokolü imzalamaktadırlar. Anlaşmalı boşanma protokolünün imzalanmış olması boşanma davası açıldığı anlamına gelmeyecektir. Bu nedenle eğer anlaşmalı boşanma protokolünü imzaladıktan sonra boşanmaktan yada anlaşmalı boşanmaktan vazgeçerseniz derhal avukatınızla irtibat kurup mahkemeye başvurmamasını isteyin. Boşanma protokolü imzalanmışsa bu belgeleri imha etmek de faydalı olacaktır.

Bu aşamada tarafların anlaşmalı boşanma yönündeki iradeleri aile mahkemesine bildirilmediği için dava açmaktan kolaylıkla vazgeçebilirsiniz.

DAVA DEVAM EDERKEN

Boşanmak isteyen eşlerden biri bizzat yada bir boşanma avukatı aracılığıyla anlaşmalı boşanma davası açmış olabilir. Bu durumda eşler tarafından imzalanan protokole yönelik beyanlarınız bizzat aile mahkemesi hakimi tarafından duruşmada size bir kez daha sorulacaktır. Eğer boşanmaktan yada anlaşmalı boşanmaktan vazgeçtiyseniz duruşma esnasında aile mahkemesi hakimine bunu bildirerek anlaşmalı boşanmadan cayabilirsiniz.

Duruşma öncesinde yada duruşma yapılmış ve boşanma kararı verilmiş olsa dahi tüm bu aşamalarda boşanma kararı kesinleşme şartı gerçekleşene kadar boşanmaktan vazgeçme iradenizi mahkemeye bildirebilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma yada çekişmeli boşanma davası sonuçlandıktan sonra karara eşlerden biri itiraz etmişse davayı açan(boşanmak isteyen eş) boşanmadan vazgeçme dilekçesiyle davadan vazgeçebilirsiniz.

DAVA KESİNLEŞTİKTEN SONRA

Boşanma davası öncesi yada davanın devam ettiği dönemde boşanmaktan vazgeçme dilekçesi yada beyanı tarafınızca sunulmadıysa ve aile mahkemesi hakimi boşanma kararı vermişse ve eşler de bu karara itiraz etmediyse karar boşanma kararı kesinleşmiş demektir. Bu aşamada artık boşanmaktan vazgeçme hakkınız bulunmamaktadır.

Anlaşmalı boşanma davası için Aile Hukuku alanında uzman ve tecrübeli büromuza 0216 428 54 54 nolu telefonla ulaşarak hukuki destek alabilirsiniz. Ayrıca yine boşanmayla ilgili aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Boşanma Davalarında Sık Sorulan Sorular

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
separator

No comments so far!

Comments are closed

separator