Biz Sizi Arayalım

divider

Anlaşmalı Boşanma Davası

separator

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

 

Eşlerin şartlarını kendilerinin belirlediği çocuğun velayeti, nafaka, malların paylaşımı, çocukla kişisel ilişkilerin düzenlenmesi gibi hususların belirlendiği bir boşanma protokolü hazırlanması ve bu protokolle birlikte de aile mahkemesine başvurulmasıyla anlaşmalı boşanma davası açılabilecektir.

Ancak boşanma sürecinde eşlerin birbirleriyle iletişimlerinin azalması ve hatta bir araya gelmek istememeleri sebebiyle bu sürecin bir avukat tarafından yürütülmesi hem daha sağlıklı olacaktır hem de işlerin seri bir şekilde ilerlemesiyle sonuçlanacaktır.

ANLAŞMALI BOŞANMADA SEBEP NE GÖSTERİLİR?

Anlaşmalı boşanma davası için başvuran eşler, herhangi bir sebep sunmak zorunda değildirler. Aile mahkemesi hakimi de yukarıda saydığımız şartları yerine getiren eşlere boşanma sebebiyle ilgili bir soru sormamaktadır.

ANLAŞMALI BOŞANMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Eşlerin anlaşmalı boşanma yönündeki iradelerini aile mahkemesinin dikkate alması için ilk şart nikah tarihinden itibaren 1 yıldan uzun süredir evli olmalarıdır. Ayrıca taraflar anlaşmalı boşanma iradesi ve bu iradeyi yazılı olarak ortaya koyan bir protokolle birlikte aile mahkemesine başvurmuş olmalıdırlar.

Anlaşmalı boşanmanın şartları bununla da sınırlı değildir. Son olarak her iki eş de mahkemece belirlenen duruşma günü ve saati duruşma salonunda hazır bulunarak anlaşmalı boşanma iradelerini hakim huzurunda beyan etmelidirler.

Konuyla ilgili yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi her evlilik ve boşanma süreci kendine has durumlar taşımaktadır. Bu nedenle de internetten bulduğunuz anlaşmalı boşanma protokolü örneği yada anlaşmalı boşanma dilekçesi örneği hak kaybına sebep olabilecektir. Boşanma Protokolü Hazırlama Formu ile kendi durumunuza özel bir boşanma protokolü hazırlanmasını talep edebilirsiniz.

Boşanma protokolü formu için tıklayınız.

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ NASIL HAZIRLANIR?

Anlaşmalı boşanma davası protokolü hazırlamak teknik ve zor bir iştir. Taraflar evliliklerini sona erdirirken hak kaybına uğramadan süreci tamamlamak isterler. Ancak hukuki konulardaki bilgi eksiği diğer eş tarafından kandırılmalarına veya farkında olmaksızın haklarından azını almalarına sebep olmaktadır.

Anlaşmalı boşanma davası avukatı ile çalışmak size bu süreçte hem maddi hem manevi katkı sağlayacaktır. Anlaşmalı boşanma protokolü örneği internette basit bir aramayla bulunmaktadır. Ancak bu protokolün sizin evliliğinize, mal varlığınıza ve varsa çocuğunuza özel hazırlanması büyük önem arz etmektedir.

Anlaşmalı boşanma protokolü nasıl hazırlanır konulu yazımızı okumak için tıklayınız.

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER?

Anlaşmalı boşanma davasında süreç çekişmeli boşanma türüne göre çok daha hızlı olarak sonuçlanmaktadır. Genellikle tek celsede ve yaklaşık bir ay içerisinde anlaşmalı boşanma davaları sonuçlanabilmektedir.

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA AVUKAT GEREKİR Mİ?

Taraflar her davada olduğu gibi anlaşmalı boşanma davasında da bizzat davaya katılabilirler. Ancak özellikle anlaşmalı boşanma protokolünde yer alan hukuki detaylarda hata yapmamak ve ileride hak kaybına uğramamak için uzman bir anlaşmalı boşanma  avukatı ile çalışmakta fayda olduğu tartışmasızdır.

Anlaşmalı boşanma davalarınızın takibi ve tüm sorularınız için 0216 428 54 54 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.


separator